גיוס ל-8200 כמקפצה להייטק בישראל

Facebook
Twitter
LinkedIn

יחידת 8200 היא יחידת המודיעין האלקטרוני וסייבר המרכזית של צה"ל, האמונה על איסוף מידע אלקטרוני, פענוח ואבטחת מידע. היחידה נודעת בזכות הטכנולוגיות החדשות שהיא מפתחת לטובת הצרכים הביטחוניים הרגישים של ישראל. לא מזמן עלתה לכותרות היחידה בזכות החשיפה כי במהלך מלחמת חרבות ברזל היא פיתחה במהירות שיא מערכת לזיהוי מטרות מבצעיות מבוססת בינה מלאכותית. עמדתה המרכזית של היחידה, מעבר לתפקידה הביטחוני החיוני, הפכה אותה ל"בית ספר להייטק" בזכות ההכשרה המקיפה שחייליה, ה-8200 מתגייסים, עוברים בתחומי הטכנולוגיה המתקדמים ביותר והיכולות שהם מפתחים במהלך השירות בסביבה המבצעית. כל אלה הפכו את השירות ב-8200 למקפצה משמעותית להייטק האזרחי בישראל לאחר השחרור, ואת בוגריה למבוקשים ומחוזרים בתעשייה האזרחית.

מדוע מתגייסים ל8200

יחידת 8200 הוקמה בשנות החמישים המוקדמות כחלק ממערך האזנת הקשר של צה"ל. במשך השנים, היחידה התפתחה והפכה למרכז המודיעין האלקטרוני והסייבר המוביל של ישראל, והיחידה פיתחה יכולות טכנולוגיות מתקדמות שרובן חסויות לציבור מסיבות ברורות. השילוב של הכשרה טכנולוגית מעמיקה, חשיפה לטכנולוגיות חדשניות והשירות המבצעי הפך את מתגייסים 8200 לכוח עבודה איכותי מאוד בתעשיית ההיי-טק לאחר שחרורם.

הגורמים המרכזיים שהופכים את מי שהצליח להתקבל ליחידת 8200 לבעלי ערך משמעותי כל כך לתעשיית ההייטק הישראלי הוא השילוב של ההכשרה הטכנולוגית, המיומנויות המקצועיות והאתגרים המבצעיים המורכבים המחייבים יצירתיות, חשיבה מחוץ לקופסא וחסינות ללחץ. השילוב של מיומנויות קשות כמו תכנות וסייבר עם מיומנויות רכות של שיתוף פעולה ופתרון בעיות הוא השילוב שהופך אנשים לטאלנטים שהתעשייה האזרחית מחפשת. מתגייסים 8200 לומדים לעבוד בצוותים רב-תחומיים, להוביל פרויקטים טכנולוגיים בסביבה לחוצה ודינמית, ולהיות מחוייבים לביצועים ברמה הגבוה ביותר – התואמת לאחריות המבצעית ולהשלכותיה. נסיון בונה שכזה בצבא הוא יקר ערך וכמעט בלתי אפשרי לרכוש אותו בנסיבות אחרות.

 

סיפורי הצלחה של בוגרי היחידה

אחת הדוגמאות הידועות של הצלחת בוגרי היחידה בשוק הפרטי היא חברת אבטחת הסייבר המובילה צ'ק פוינט. מקימי חברת צ'ק פוינט – גיל שוויד וסמי בן ישי, הם בוגרים של יחידת 8200 . גיל שוויד שירת כקצין בחיל המודיעין ובמהלך שירותו הצבאי היה אחראי על אבטחת מערכות המידע של צה"ל. סמי בן ישי שירת אף הוא ביחידה 8200 כחוקר אבטחת מידע וחשיפת חולשות במערכות ממוחשבות. ניסיונם ביחידה בתחום אבטחת המידע הוביל אותם להקים את חברת צ'ק פוינט בשנת 1993, שהפכה לאחת מחברות הסייבר המובילות בעולם. החברה פיתחה פתרונות אבטחה כגון חומות אש, מנגנוני הגנה מפני התקפות סייבר, ניהול סיכונים והגנה על מידע רגיש בארגונים בסטנדרטים הגבוהים ביותר והמוצרים לה הפכו לסטנדרט ארגוני להגנה על מידע תוך זמן קצר.  צ'ק פוינט היא אחת מחברות הסייבר הגדולות והמובילות בעולם, עם שווי שוק של כ-15 מיליארד דולר ומעסיקה כ-6,000 עובדים ברחבי העולם.

הדוגמה לחברת צ'ק פוינט ממחישה את הפוטנציאל העצום הגלום ב-8200 מתגייסים, אך היא רחוקה מלהיות יוצאת דופן. בשנים האחרונות צמחו עשרות חברות הזנק מצליחות נוספות מתוך פרויקטי חיילים ב-8200. חברת Wiz, שהוקמה בשנת 2020 על ידי שלושה חברים לשעבר מהיחידה – עמית גבעון, יאיר אמידור ועמית בנון – גייסה עד כה מעל 600 מיליון דולר והערכתה עומדת על כ-6 מיליארד דולר.  Orca Security שפותחה על בסיס טכנולוגיות שגובשו במהלך השירות הצבאי של מייסדיה בני אדיר, עדי עזר ואיתי ששון כבר הספיקה לגייס מעל 630 מיליון דולר והערכתה עומדת על יותר מ-1.8 מיליארד דולר.  Adallom חברת אבטחת ענן שנוסדה על ידי שלושה מתגייסים 8200 – אסאף רפאלי, ראובן ובר ונמרוד שטח – שרכשו את הניסיון והידע הטכנולוגי שלהם ב-8200 נרכשה בשנת 2015 על ידי מיקרוסופט בעסקה בהיקף כ-320 מיליון דולר.

סיפורי ההצלחה המפתיעים של יזמים ממוכשרים אלו, לצד עשרות דוגמאות נוספות, משקפים את האופי של התעשייה והתרבות של היחידה. השינויים המהירים שכל-כך מאפיינים את התעשייה הזו הופכים את יכולת ההסתגלות, הלימוד ויישום המהיר של טכנולוגיות וכישורים חדשים ליקרת ערך והתרבות היזמית של היחידה שמשרתת את ביטחון המדינה במערכות הביטחון, משרתת אותה אחר כך בשוק הפרטי וכמובן את יזמיה ועובדיה באופן אישי.

ההרשמה למחזור הקרוב נפתחה!

מבט אל העתיד

גם השנים הבאות לא ממעטות באתגרים חדשים ובהזדמנויות חדשות. מגמות ושינויים עכשוויים בתעשיית ההיי-טק והסייבר העולמית ממחישים את הצורך ההולך וגובר בכוח אדם מיומן ומקצועי כמו זה שמגיע מיחידות כמו 8200. בעידן שבו איומי הסייבר הופכים מורכבים ומשתנים במהירות, קיימת דרישה גוברת לפיתוח פתרונות אבטחת מידע חדשניים ומתקדמים שיעמדו באתגרים הללו. שני זרמי העומק המרכזיים בשנים האחרונות הוא השימוש הגובר בבינה מלאכותית לצורך תקיפה, דבר שדורש התמודדות עם כלים חדשים ויכולות מתקדמות נוספות והמעבר המואץ של ארגונים לסביבות ענן. שני תהליכים אלה המתרחשים במקביל מחייבים יכולות חדשות של אבטחת ענן מתקדמת לשמירה על החשיפה והסיכונים במינימום.

תהליכים אלו של התפתחות איומי הסייבר והמעבר המואץ לסביבות ענן, מציבים אתגרי כוח אדם משמעותיים בפני חברות ההיי-טק והסייבר. הביקוש לאנשי מקצוע בעלי הכשרה טכנולוגית מעמיקה, ניסיון בפרויקטים מורכבים, חשיבה יצירתית ויכולת פתרון בעיות חדשניות – רק הולך וגובר. מתגייסים שעוברים קורס הכנה ל 8200, שרוכשים מיומנויות וניסיון יקרי ערך אלו במהלך שירותם הצבאי, נמצאים במצב אידאלי להשתלב בחזית עולם ההיי-טק וההגנה הסייברטית כנגד איומים חדשניים, ובכלל זה איומי ה-AI, והם מהווים תשובה חשובה לאתגרי כוח האדם שמציבה התעשייה.

 

סיכום

שירות ב-8200 אכן מהווה מקפצה אמיתית להצלחה בעולם ההיי-טק והסייבר לאחר השחרור. לכל מי שחולם להשתלב בחזית החדשנות הטכנולוגית ולקחת חלק בפיתוח הפתרונות המתקדמים שיגנו עלינו מפני האיומים הסייברטיים של העתיד – גיוס ליחידה זו הוא הדרך הנכונה להתחיל. הניסיון והמיומנויות הייחודיות ש-8200 מתגייסים ירכשו הן המפתח להצלחה עתידית בתעשייה שתמיד זקוקה ליותר כישרונות טכנולוגיים מהשורה הראשונה.

עוד מהבלוג שלנו